Evenimente


EVENIMENT/ Festivalul Toamnei, organizat de Fundația „Episcop Melchisedec” și binecuvântat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim


Ziua de 12 octombrie 2023 a adus o mare bucurie în inimile tuturor celor care au participat la a IV-a ediție a Festivalului Toamnei, organizată de Fundația „Episcop Melchisedec” în parcul din incinta acestei instituții.
Evenimentul a debutat cu interpretarea de către elevii Școlii Primare Mușatinii a imnului acestei instituții, alcătuit de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim. Fiind prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a rostit rugăciunea de binecuvântare a roadelor aduse de părinți pentru a fi prezentate și în final degustate de participanți, apoi a adresat felicitări tuturor celor care s-au implicat în organizarea festivalului.
Prima parte a evenimentului a constat într-un program artistic dedicat anotimpului toamna, prezentat de grupele mijlocie și mare ale Grădiniței cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” și de elevii Școlii Primare Mușatinii. Cei mici au fost răsplătiți cu dulciuri ascunse în piniate prinse în arborii parcului.
Invitatul special al Festivalului a fost îndrăgita solistă de muzică populară Maria Șalaru, alături de grupul de artiști „Spic de grâu” din Orbeni, care au încântat auditoriul cu piesele din repertoriul pregătit special pentru acest moment. Toți cei prezenți au putut admira o expoziție de desen și pictură realizată de elevii școlii.
Copiii s-au jucat în parcul special amenajat al Fundației, atracția fiind un mare tobogan gonflabil. Cei peste 500 de participanți au beneficiat de o agapă frățească și de multă voie bună.
Mulțumim pe această cale tuturor părinților care s-au implicat în organizarea acestui frumos eveniment!
(Monahia Dionisia Șchiopu, director educațional al Fundației „Episcop Melchisedec”).

EVENIMENT/ Binecuvântare arhierească la început de an școlar pentru copiii Fundației ,,Episcop Melchisedec”


Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a fost prezent, în prima zi de școală a anului 2023, în mijlocul preșcolarilor Grădiniței cu Program Prelungit ,,Episcop Melchisedec” și a elevilor Școlii Primare Mușatinii.
Cele două unități de învățământ din cadrul Fundației ,,Episcop Melchisedec” și-au deschis porțile pentru a scrie un nou capitol în viața celor 160 de beneficiari. Evenimentul a debutat cu un cuvânt de bun venit al Monahiei Dionisia Șchiopu, directorul educațional al Fundației ,,Episcop Melchisedec”, după care, Președintele Fundației PC Arhim. Pimen Costea a prezentat câteva programe educaționale pe care instituția le desfășoară.
Prezent la Deschiderea noului an școlar, edilul orașului Roman, Dl. Leonard Achiriloaei a felicitat conducerea Fundației pentru modul cum a fost valorificat patrimoniul instituției și redat scopului nobil de a educa copiii.
Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a rostit rugăciuni de binecuvântare a elevilor și dascălilor și un cuvânt duhovnicesc. Copiii au primit daruri din partea ierarhului, iar PC Arhim. Pimen a oferit ghiozdane echipate beneficiarilor Centrului de Zi pentru copii din cadrul Fundației.
La sfârșitul evenimentului cunoscuta mascotă Mickey mouse și alți animatori au înveselit și mai mult atmosfera.
Dorim tuturor un an școlar bun, plin de realizări, pe măsura muncii și așteptărilor! ( monahia Dionisia Șchiopu, director educațional Fundația Episcop Melchisedec).

EVENIMENT/ Școala Primară Mușatinii din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” se bucură începând cu Noul An Școlar 2023-2024 de un sediu nou


Astfel, instituția școlară dispune de două corpuri de clădire, renovate și dotate corespunzător, unde cei care au optat să se înscrie la Școala Primară Mușatinii beneficiază de cele mai moderne condiții necesare unui învățământ performant.
În seara zilei de 5 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de preoți, cadre didactice, angajați ai instituției și părinți ai copiilor, a sfințit corpurile de clădire ale tinerei școli și a binecuvântat pe cei prezenți. Lucrările de renovare ale imobilelor și dotările acestora (mobilier școlar nou, table moderne interactive etc) s-au efectuat din fondurile proprii ale Fundației „Episcop Melchisedec”, sub coordonarea directă a preacuviosului părinte arhim. Pimen Costea, președintele Fundației „Episcop Melchisedec”.
Școala Primară Mușatinii are formate 4 clase de elevi (Clasa Pregătitoare, Clasa I, Clasa a II-a și Clasa a III-a), cu un efectiv de 60 de elevi. Clasa Pregătitoare, nou formată, cuprinde 15 copilași.
În aceeași „Grădină de Copii”, funcționează de mai bine de 10 ani Grădinița cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec”, unitate de învățământ acreditată și cu reputație în zonă. Astfel, aproape 200 de copii așteaptă ca luni, 11 septembrie să audă clopoțelul sunând, ca, în aceeași zi, la ora 16.00, să primească binecuvântare arhierească pentru „Deschiderea Noului An Școlar!” (monahia Dionisia Șchiopu, director educațional Fundația „Episcop Melchisedec”).

EVENIMENT/ Școala Primară Mușatinii- pregătită pentru un nou an școlar (2023-2024)!


Cu un palmares bogat de activități școlare și extrașcolare, cu un învățământ centrat pe elev, Şcoala Primară „Muşatinii”, unitate de învăţământ patronată de Fundaţia „Episcop Melchisedec”, autorizată prin Hotărârea Consiliului Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar nr. 16 din 10.09.2019 și inclusă de Inspectoratul Şcolar Neamţ în reţeua școlară a municipiului Roman, se pregătește pentru o nouă serie de școlari ai clasei pregătitoare.
Școala Primară Mușatinii este pregătită pentru anul școlar 2023-2024 să educe și să supravegheze în regim de after school un număr de 20 de copii la clasa pregătitoare, 20 de copii la clasa întâi, 20 de copii la clasa a doua și 20 de copii la clasa a treia.
Oferta noastră educațională cuprinde, pe lângă activitățile curriculare, variate activități extracurriculare: cursuri de șah, cursuri de dans, cursuri Cambridge.
Cu dragoste, dedicație si eforturi susținute din partea întregului personal, prin pronia lui Dumnezeu, am reușit ca, în scurt timp, școala noastră să-și câștige renumele și să reprezinte una din alegerile stabile ale părinților, pentru că noi le-am împlinit așteptările:
 • - numărul limitat la un maximum de 20 de elevi în clasă;
 • - educația de calitate oferită copiilor cu profesionalism şi dăruire de cadre didactice cu experienţă în învăţămânul primar;
 • - dotarea materială și tehnologică modernă;
 • - programul zilnic oferit elevilor 8 - 17 care asigură copiilor supraveghere calificată de educare, formare şi dezvoltare cât mai completă a personalităţii dar şi confortul psihic al părinţilor;
 • - mâncarea proaspătă gătită în fiecare zi în unitatea noastră;
 • - activitățile socio-educative în care sunt implicați copiii și în urma cărora au obținut numeroase premii;
 • - posibilitatea educării, supravegherii și îngrijirii copiilor pe durata vacanței de vară.
Toții copiii școlarizați la Școala Primară „Mușatinii” au asigurată participarea la programul Școala de Vară cu care ne mândrim ca fiind un program de tradiție susținut de Fundația „Episcop Melchisedec”.
Pentru că totul se conturează mult mai bine la fața locului, vă așteptăm în vizită să ne cunoaștem și să vă detaliem oferta educațională.

EVENIMENT/ Serbarea de Crăciun a copiilor Grădiniței cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” și ai Școlii Primare „Mușatinii”, din cadrul Fundației Episcop Melchisedec.


Un efort comun copii-părinți-educatori, încununat de o mare bucurie a petrecerii și cinstirii împreună a Nașterii Domnului Iisus Hristos!

Eveniment online

EVENIMENT/ Cerc pedagogic organizat de Grădinița cu Program Prelungit "Episcop Melchisedec"


Grădinița cu Program Prelungit ,,Episcop Melchisedec” din cadrul Fundației ,,Episcop Melchisedec” a fost gazda care a organizat în ziua de marți, 22 noiembrie 2022, Cercul Pedagogic nr.1 – Formarea Continuă a educatoarelor, având tema: Activitățile STEAM în educația timpurie.

Cele 34 de cadre didactice participante au dezbătut aspecte privind această abordare educațională care folosește Știința, Tehnologia, Ingineria, Arta și Matematica pentru a îmbunătății procesul de învățare și a oferi copiilor o educație complexă.

Colectivul didactic al Grădiniței cu Program Prelungit ,,Episcop Melchisedec”, coordonat de Dna Prof. Pîcă Despina, a impresionat prin profesionalismul de care a dat dovadă în activitățile desfășurate și referatele prezentate. În unanimitate, s-a oferit nota ,,10 cu Felicitări!” pentru modul cum a fost organizat cercul, Fundația Episcop Melchisedec definindu-se nu numai prin atributele sale caritabile, ci și ca paradigmă a eleganței și excelenței în educație.

Au fost vizitate sălile de clasă din grădiniță, dormitoarele, sălile de masă. La final, toate doamnele educatoare au mers să se închine în Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Cuvioasă Parascheva și s-au bucurat de o agapă oferită cu generozitate de PC Arhim. Pimen Costea, Președintele Fundației Episcop Melchisedec.

Mulțumim pe această cale tuturor care s-au implicat în reușita acestei activități. Numai în echipă putem fi cei mai buni! ( monahia Dionisia Șchiopu – director educațional Fundația Episcop Melchisedec)


EVENIMENT/ FESTIVALUL TOAMNEI, EDIȚIA 2022

Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză este o floare. – Albert Camus

Organizator:

Departamentul educațional al Fundației „Episcop Melchisedec”

Parteneri:

 • Fundația „Episcop Melchisedec”, Roman
 • Arhiepiscopia Romanului și Bacăului
 • Grădinița P.P. „Episcop Melchisedec”, Roman
 • Școala Primară „Mușatinii”, Roman

Scopul acțiunii din punct de vedere didactico-pedagogic, ştiinţific, social, cultural, etico-moral:

 • Dezvoltarea capacității de comunicare orală prin interpretare artistică ( interpretare muzicală).
 • Promovarea valorilor naționale și culturale.
 • Dezvoltarea simțului cultural.

Descriere eveniment:

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, joi, 6 octombrie 2022, în cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman a fost organizat un eveniment „Festivalul Toamnei, Doamna Ruginie” . Au fost prezenți cei 150 de copii din instituțiile de învățământ ale Fundației, Grădinița cu Program Prelungit Episcop Melchisedec și Școala Primară Mușatinii, cadre didactice, părinții copiilor. Întâlnirea a debutat cu o slujbă de mulțumire,binecuvântare și o rugăciune săvârșită de un sobor de preoți din protopopiatul Roman, urmând ca mai apoi grupele preșcolare să își desfășoare armonios activitățile artistice. În încheierea activității, minunata interpretă Maria Șalaru împreună cu un grup vocal și de dansatori populari, au încununat frumusețea Toamnei. Cu bucurie și încântare rodnicia pământului ne-a permis să degustăm felurite bunătăți de sezon și să apreciem timpul petrecut împreună.

Participanți:

  Grădinița P.P. „Episcop Melchisedec”
  • Grupa Mijlocie „Fluturașii”
  • Grupa Mare „Năzdrăvanii”
  Școala Primară „Mușatinii”
  • Clasa pregătitoare
  • Clasa I
  • Clasa II

Evaluare:

Festivalul Toamnei se dorește a fi și o modalitate de evaluare a cunoștințelor elevilor cu privire la caracteristicile acestui anotimp precum și modul în care el ne influențează viața. Se urmărește în același timp dezvoltarea și încurajarea manifestărilor potențialului artistic al copiilor prin diferite strategii didactice moderne și tradiționale.

Eveniment online


EVENIMENT/ Deschiderea Anului Școlar la Grădinița cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” și la Școala Primară Mușatinii, 21 septembrie 2021

Locul de desfășurare: Parcul Fundaţiei „Episcop Melchisedec
Organizator: Departamentul educațional al Fundației „Episcop Melchisedec”

Parteneri:

 • Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Centru Eparhial
 • Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Centru Eparhial
 • Fundația ,,Episcop Melchisedec”
 • Asociația Treime de Arhierei, Bacău
 • SC Saraland SRL

Echipa de organizare a proiectului:

 • Monahia Maria Daniela Șchiopu - director Fundaţia „Episcop Melchisedec”
 • Prof. Pîcă Despina - director Grădinița „Episcop Melchisedec” și Școala Primară Mușatinii

Descriere eveniment:

 • - primirea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și a PC Arhim. Pimen Costea, Președintele Fundaţiei „Episcop Melchisedec”, de către Monahia Dionisia Șchiopu, alături de preșcolarii Grădiniței și elevii Școlii Primare Mușatinii, îmbrăcați în unifome, de copiii Centrului de Zi, cadre didactice, părinții copiilor și angajații Fundației.
 • - Cuvânt de deschidere și prezentarea grupelor de către Monahia Dionisia Șchiopu,
 • - Cuvânt de învățătură rostit de PC Arhim. Pimen Costea,
 • - Sfințirea apei, rugăciuni de binecuvântare săvârșite de IPS Ioachim,
 • - Impărțirea de pachete cu dulciuri de către IPS Ioachim,
 • - Slujbă de sfințire a noului spațiu al Școlii Primare Mușatinii, din Str. Alexandru cel Bun, nr.2, de către IPS Ioachim, în prezența elevilor și al părinților acestora,
 • - Momente de animație pentru copii, jocuri, muzica,dans, personaje de poveste.

Beneficiarii evenimentului : 106 preşcolari, 30 de elevi, 10 copii de la Centru de Zi

Voluntari: 2 seminariști (stația de amplificare)

Participanți: 106 preşcolari, 30 elevi, 10 copii de la Centru de Zi, 170 de părinți, 9 consilieri și inspectori de la Centru Eparhial Roman, 6 preoți din Protopopiatul Roman.

Invitați: IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PC Arhim. Pimen Costea, Președintele Fundaţiei „Episcop Melchisedec.

Mediatizarea evenimentului : pagina de facebook a Grădiniţei cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec”, site-ul Fundaţia „Episcop Melchisedec” și Arhiepiscopiei Romanului.


EVENIMENT/ Festivalul Toamnei, Ediția a II a, organizat de Fundația „Episcop Melchisedec”, 5 octombrie 2021

Locul de desfășurare: Parcul Fundaţiei „Episcop Melchisedec
Organizator: Departamentul educațional al Fundației „Episcop Melchisedec”

Parteneri:

 • Fundația „Episcop Melchisedec”
 • Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Centru Eparhial
 • Parohia ,,Sf.Trei Ierarhi”, Bacău
 • Parohia Miron Costin, Roman
 • SC Electroservice Impact SRL
 • SC Land Rover Yard SRL

Echipa de organizare a proiectului:

 • Monahia Maria Daniela Șchiopu - director Fundaţia „Episcop Melchisedec”
 • Prof. Pîcă Despina - director Grădinița „Episcop Melchisedec” și Școala Primară Mușatinii
 • Pr. Crețu Cătălin - Administrator Fundaţia „Episcop Melchisedec”

Descriere eveniment:

 • - Cuvânt de deschidere și prezentarea grupelor de către Monahia Dionisia Șchiopu,
 • - Rugăciuni de binecuvântare a prinoaselor (produselor) aduse, săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,
 • - Momente artistice susținute de preșcolarii Grădiniței și elevii Școlii, precum și invitații Antonia Oatu și Teodora Buzdugan din Roman și Iustina Bulimar și Teodora Irava din Parohia ,,Sf.Trei Ierarhi”, Bacău,
 • - Servirea bunătăților culinare aduse de părinți și cele pregătite de Fundaţia „Episcop Melchisedec” ( crenvuști, mici la grătar, dulciuri, fructe, bere, suc),
 • - Scoaterea mustului de la teasc și servirea acestuia de către participanți
 • - Momente de joc și animație pentru copii în Parcul Fundației, în locuri special amenajate pentru copii.
 • - Admirarea expoziției etnografice ,,Lada cu zestre”, organizată de Iustin Lehonschi.
 • - Momente de socializare între participanți

Beneficiarii evenimentului : 106 preşcolari, 31 elevi, 10 copii de la Centru de Zi, 5 de copii artiști - invitați, 170 de părinți.

Voluntari: : 5 seminariști - sprijinit cu amenajarea parcului), 1 preot (stația de amplificare)

Participanți: 106 preşcolari, 31 elevi, 10 copii de la Centru de Zi, 25 de copii invitați, 170 de părinți, 10 de invitați, 35 de angajați ai Fundației.

Invitați: IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,

Mediatizarea evenimentului : afișe de prezentare a evenimentului, pagina de facebook a Grădiniţei cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec”, site-ul Fundaţia „Episcop Melchisedec” și Arhiepiscopiei Romanului.


EVENIMENT/ Lecții de șah pentru elevii de la Școala Primară Mușatinii

Anul școlar 2021-2022 a adus o noutate în oferta educațională a Școlii Primare Mușatinii, respectiv, ore de șah.
Marți, 23 noiembrie 2021, elevii Clasei Pregătitoare și ai Clasei I din cadrul Școlii Primare Mușatinii au participat la o lecție deschisă de șah, susținută de Maestrul Internațional Vlad Ungureanu, coordonatorul proiectului „Șah în școală 2021-2022”, secondat de instructorul de șah Mihai – Ionuț Gânju, inițiatorul orelor de șah din cadrul Școlii Primare Mușatinii.
Copiii au învățat elemente noi despre sportul minții și au susținut o partidă de șah, iar la final au primit manuale de șah. Lecția deschisă de șah de la Școala Primară Mușatinii este parte integrantă a Proiectului „Șah în școală 2021-2022” finanțat de către Rompetrol – KMG Internațional. Proiectul se derulează în cadrul unui Parteneriat între Ministerul Educației și Federația Română de Șah.
Organizatorii i-au felicitat pe micii șahiști, în care au găsit speranțe reale pentru viitori performeri. Lecția din acestă zi, care s-a dovedit un succes, va fi transmisă către Federația Internatională de Șah.
„Mulțumim pe această cale domnului Mihai-Ionuț Gânju, care ne-a susținut și încurajat permanent și care, astăzi, a cules prin prestația oferită de micii noștri șahiști roadele muncii sale”, a declarat la finalul activității monahia Dionisia Șchiopu, director educațional Fundația Episcop Melchisedec.